Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Sherlock Holmes (1854)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Sherlock Holmes este un detectiv particular, creeat de autorul si medicul scoțian Arthur Conan Doyle. Fantasticul „consultant detectiv” al Londrei, Holmes este cunoscut pentru raționamentul logic, abilitățile sale de deghizare, și utilizarea abilităților sale criminalistice pentru a rezolva cazurile grele. Sherlock Holmes este probabil cel mai faimos detectiv fictiv și, desigur, unul dintre cele mai cunoscute și universal recunoscute personaje literare.

Holmes, a apărut pentru prima dată în anul 1887, apărând în patru nuvele și 56 de povestiri. Priva nuvelă, Un Studiu În Roșu, a apărut în Beeton's Christmas Annual în anul 1887, iar a doua, , în Lippincott's Monthly Magazine în anul 1890. Popularitatea caracterului a crescut enorm cu primele serii de povești din Strand Magazine, începând cu Un Scandal în Bohemia în 1891; mai departe, poveștile și cele două nuvele au apărut sub formă de serial până în 1927.

Conan Doyle a scris patru romane și cincizeci și șase de povestiri sau nuvele în care apare creația sa literară. Aproape toate sunt povestite de Doctorul John H. Watson, prietenul și biograful lui Holmes, cu excepția notabilă a două dintre ele, narate de însuși Sherlock Holmes și alte două, scrise la persoana a treia.

Povestirile au apărut la început într-un serial al revistei The Strand Magazine, urmând apoi să apară de-a lungul unei perioade de mai bine de patruzeci de ani. Această modalitate de apariție era foarte comună a acelor timpuri întrucât și operele lui Charles Dickens, spre exemplu, au apărut, la rândul lor, într-o manieră foarte asemănătoare. Considerând ansamblul tuturor povestirilor, nuvelelor și romanelor, perioada temporală acoperită este 1878 - 1903, cu un caz final în 1914.

Este interesant de observat că acest personaj literar a devenit atât de faimos de-a lungul timpului încât a devenit probabil cel mai jucat personaj de către cei mai mulți actori. În același timp, conform unei estimări făcută de ziarul The Times, după 1964 vânzările în întreaga lume a povestirilor cu Sherlock Holmes au trecut pe locul doi , după Biblie, care este de departe cea mai vândută carte a tuturor timpurilor.

  Biography  

Show more

  Appearance    

  Photos    

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Sherlock Holmes", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.