Add a cover

General information  

  • Date of birth : 17/06/1963

Links  

Tags  

Alias  

  • Barratier Christophe

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Christophe Barratier (1963)

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Christophe Barratier is een Frans filmregisseur.

Barratier kreeg een klassieke muzikale opleiding en werd gitarist. In 1991 ging hij aan de slag bij de productiemaatschappij van zijn oom Jacques Perrin, Galatée Films. Hij leerde er het beroep van regisseur en assisteerde bij Microcosmos: le peuple de l'herbe , Himalaya, l'enfance d'un chef en Le Peuple migrateur als assistent-producer.

In 2001 ging hij regisseren met de korte film Les Tombales, met Lambert Wilson en Carole Weiss. Deze film, gebaseerd op Guy de Maupassant en begeleid met muziek van Bruno Coulais, werd geselecteerd voor het "Festival international du court-métrage de Clermont-Ferrand". Zijn eerste langspeelfilm dateert van 2004: Les Choristes, waarin hij de liefde voor de film en de liefde voor de muziek met elkaar verenigt.

In 2006 deed hij een aanval op de adverteerders, die hij ervan beschuldigde de piraterij te financieren door publiciteit te maken op de sites voor illegaal downloaden. Hij werd de woordvoerder van de filmwereld, maar verloor het symbolisch proces in 2006.

  Biography  

Show more

  VideoMovie

  MusicAlbum

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Christophe Barratier", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.